Борисов инспектира строителството на АМ „Хемус“

BOIKOBORISOVЗа пореден път премиерът Бойко Борисов отиде да провери лично как вървят строителните работи по изграждащата се АМ „Хемус“. Заедно с него на проверката бе и заместник – министърът на на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков.

Само по 52-километровия участък на АМ „Хемус“ между „Боаза“ и разклона Плевен-Ловеч има над 20 големи мостови съоръжения. Поклон пред труда на строителите. Въпреки пандемията, въпреки кризата – работата не спира. Хиляди строители от всички части на страната работят по АМ „Хемус“. Хиляди са и машините, благодарение на които трасето минава през трудния терен. Напредъкът наистина е огромен“, коментира от джипката си Борисов.

„Над 4000 души работят на трасетата на „Хемус“. Цялостното доизграждане на автомагистралата до 2024 г. е основен приоритет в Управленската програма на правителството, тъй като бъдещето на Северна България и модернизирането на региона е свързано именно със строителството на „Хемус“, което ще осигури бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна. Ето защо сме осигурили целия необходим финансов ресурс за „Хемус“. Изграждането на магистралата е необратим процес“, заяви още премиерът Борисов.

/видео/

You may also like...