Корнелия Нинова: Зоран Заев ме поздрави в телефонен разговор за избирането ми за председател на БСП

korneliq ninova cvetnica

„Председателят на Социалдемократическия съюз на Северна Македония (СДСМ) и министър-председател на републиката – Зоран Заев, ме поздрави за успешно проведения пряк избор на председател на Българската социалистическа партия като най-демократична и модерна европейска форма на вот, както и за категоричния изборен резултат.“ Това съобщи Корнелия Нинова чрез публикация в социалната мрежа.

„По време на телефонния ни разговор, Заев изказа и възхищението си от високата избирателна активност на българските социалисти.

Лидерът на северномакедонските социалдемократи изрази увереност, че под мое ръководство БСП ще продължи да се утвърждава като водеща политическа сила в България и ще играе все по-решаваща роля в Европейския съюз.

Зоран Заев заяви още: „Видяхме от вас и още тази година ще проведем и ние пряк избор за председател, като най-прогресивна форма на участие на всички членове в процеса по избирането на председател”.

Министър-председателят на Северна Македония отправи покана към мен в близко бъдеще да проведем среща. Приех поканата и също пожелах успех на Заев в новия му управленски мандат“, добави още Нинова.

You may also like...