Искрен Веселинов: Енергията на протеста от летните месеци остана в миналото

iskren veselinov

С наближаването на изборите всяка от формациите, която разчита да влезе в парламента, на база енергията на протеста, организира провокативни акции. Съжалявам, че в случая под марката майки на деца с увреждания се крие един от тези политически проекти.

Това каза в „Още от деня“ по БНТ Искрен Веселинов, заместник-председател на ВМРО и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“.

Ако формулираме исканията на протестите – за правов ред, по-малко корупция и прозрачност, аз също подкрепям протестите. По-малко от половината българи желаят предсрочни избори, подчерта Веселинов.

Той посочи, че енергията на протеста от летните месеци остана в миналото. Протестът се партизира и чуваме само заявка за предстоящи парламентарни избори и желание за участие във властта.

Той отрече тезата, че от ДПС зависи дали Борисов ще падне от власт.

ДПС не участват във формирането на кворума в парламента. В сряда се оказаха и защитници на машинното гласуване, при все че имаха далеч по-различна теза преди това. ДПС се преориентират и се готвят за участие във властта с тези опозиционни формации, които в момента са срещу настоящото управление. Това е още един мотив, който ни кара да бъдем доста резервирани по отношение на исканията за бърза оставка, заяви заместник-председателят на ВМРО.

Ние правим това, което смятаме, че е добро за обществото, каза още Веселинов.

Comments

comments

You may also like...