С флаери на Дунав мост ще борят пътните нарушения по време на Европейската седмица на мобилността

most

За пета поредна година Областна администрация Русе подкрепя инициативата „EDWARD“ по случай 16-ти септември – Европейски ден без загинали на пътя. Това съобщиха от общинския пресцентър,

По този повод областният управител Галин Григоров апелира към водачите на моторни превозни средства за спазване на ограниченията на скоростта и разумно шофиране. „Нека всеки от нас да се замисли за риска, който поема, когато прави неправилна маневра или реши да натисне педала на газта! Нека бъдем по-толерантни на пътя и да запазим както своя живот, така и този на близките ни!“, с тези думи Григоров се обръща към всички шофьори.

Припомняме, че инициативата се организира от Европейската мрежа на службите на пътната полиция TISPOL, а периодът между 16-ти и 22-ри септември е обявен като дни на безопасността на пътя и Европейска седмица на мобилността.

В рамките на този период е и Европейският ден без загинали на пътя, който в България се отбелязва днес и преминава под мотото „Остани жив! Пази живота”.

Според статистиката около 70 души на ден загиват по пътищата на Стария континент. Цифрата е стряскаща, но единствения начин тя да бъде променена е, ако всички участници в движението бъдат по-предпазливи и разумни.

Предвидено е в рамките на Европейската седмица на мобилността да бъдат раздадени флаери на водачите на влизащите в страната автомобили и камиони през гранично контролно-пропускателния пункт „Дунав мост“ при Русе. Те ще бъдат преведени на няколко езика, а инициативата е съвместна между Областна администрация Русе и Регионална дирекция „Гранична полиция“.

You may also like...