Нинова: Заемите, които тегли кабинета са опасност за бъдещето

korneliq ninova cvetnica

„Правителството тегли нов заем от два милиарда евро. Никой в България не знае какво е финансовото състояние на държавата. Многократно викахме премиера в Народното събрание да даде отчет и той многократно се подигра с българския парламентаризъм.

Настояваме да даде отговори на българския народ за парите на българския народ:

1. Колко е външният дълг на България спрямо БВП?

2. Колко е вътрешният дълг и междуфирмената задлъжнялост?

3. В какъв размер е държавният резерв?

4. Колко пари има в Сребърния фонд? Управлението на Борисов ограби миналото ни през последните 11 години, ограби и настоящето ни. Нека не му позволяваме да ограби и бъдещето ни.“, написа в публикация в социалната мрежа Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

В първия ден на водата учебна година, Нинова не пропусна да поздрави и всички учители и ученици. Ето какво написа тя.

„Нека е честит първият учебен ден на учениците, учителите и родителите.
Мили ученици, пожелавам ви да бъдете здрави, да научите много нови неща и намерите добри приятелства. Уважаеми родители, бъдете част от процеса на образование и възпитание на вашите прекрасни деца. Скъпи учители-просветители, вашият труд е стойностен и значим не само в настоящето. Вие градите бъдещето на България. Поздравления за търпението, усилията и любовта към знанието и децата ни. Само образована нация може да гарантира просперитет. Тревожни са данните за равнището на неграмотност и необхванатите в училище деца. Време е декларациите за приоритет на образованието да станат действия. Това изисква общите ни усилия като общество, за да имаме високо развита модерна европейска държава.
В тези трудни времена на предизвикателства нека бъдем силни и отговорни. Ще се справим с тях с решимост и отговорност. На добър час ученици, учители и родители!“

You may also like...