Приказни герои помагат на ученици и граждани да пресичат правилно и безопасно в Бургас

86879331cbff4622f0ec8b434bab7fb4

В първия ден на новата учебна година любими приказни герои от Кукления театър помагаха на малките ученици, техните родители и на граждани да пресичат безопасно на оживени пешеходни пътеки в града. Акцията на Областен информационен център – Бургас се провежда за поредна година в „Европейската седмица на мобилността“ и е една от добрите практики за превенция за безопасно придвижване в редица страни от Европейския съюз. Това съобщиха от общинския пресцентър.

 

Десетки бяха тези, които в ранните часове на деня с интерес и нескрито любопитство се интересуваха от тази интересна идея, която се осъществява за поредна година в града ни. Ученици, родители, учители и много граждани се възползваха от „услугите“ на нетрадиционните регулировчици на движението и преминаваха спокойно по пешеходните пътеки на два ключови бургаски булеварда.

-Много положително! Това трябва да се прави редовно на различни оживени места за пресичане в града. Много добра идея! О, виждали сме подобни неща в Холандия, Испания, Гърция – споделяха граждани, които преминаваха по пешеходните пътеки.

Подобно мнение изразиха и двамата актьори от театъра Делян и Ивайло, които се въплътиха в образите на двама от приказните герои от куклените постановки „Искам да стана голям“ и „Принцеса Бум – тряс“.

Европейската седмицата на мобилността продължава с поредица от интересни прояви, които ще продължат до 22 септември.

Comments

comments

You may also like...