Днес БСП избира своят лидер

1599887558192_vot-bsp

Днес, всички членове на БСП имат право да гласуват за лидер на българската социалистическа партия. В изборната надпревара се вуснаха 5 кандидати – Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Красимир Янков, Валери Жаблянов и Георги Тодоров, като последният в последствие се отказа.

„По данни от Общинските избирателни комисии от 235 общини и райони- избирателната активност в прекия избор на председател на БСП към 11 ч.  е 35,72%.“, съобщиха от пресцентъра на партията.

Корнелия Нинова призова от социалната мрежа да гласуват всички социалисти спокойно и мъдро.
„Днес съдбата на БСП и бъдещето на България е във ваши ръце.
Аз гласувах за това мнението на всеки социалист да се чуе. Всеки да участва във вземането на решение за неговото бъдеще.
И най-вече, за да сложим край на мафиотския модел на управление.
На днешния ден преди много векове се е случило едно събитие, което е сложило отпечатък до наши дни – битката при Маратон.
Тогава гърците побеждават персийците и спасяват гръцката демокрация. А един древен грък Фидипид пробягва разстоянието от Маратон до Атина и обявява победата. Оттогава има маратонско бягане.
Политиката е маратонско бягане, не спринт. Тя е за упоритите и издръжливите.
Ние 4 години упорито се борим срещу мафията и издържахме на всичките й удари. Време е да обявим победата на площадите пред хората. Гласувайте за това.“, написа Нинова в публикация във Фейсбук.

„Гласувах за този, който може да направи БСП отново победител.“, заяви пред журналисти Кирил Добрев.

kiril dobrev

You may also like...