Бойко Борисов присъства на освещаването на новоизградени постройки на манастир „Свети Йоан Предтеча“

119148955_2873125502915501_1330467796594156287_o

Днес, премиерът Бойко Борисов отиде в Кърджали, където присъства на освещаването на новоизградени постройки на манастир „Свети Йоан Предтеча“.

„Близо 2 милиона лева отпусна правителството за изграждането на нови постройки в манастирския комплекс „Свети Йоан Предтеча“ в Кърджали. Възстановяването на манастира започва преди десет години и тук вече имаме действащ духовен център. Строим и възстановяваме църкви и манастири, ремонтираме и джамии. Българите сме пример за етническа толерантност“, заяви Бойко Борисов пред журналисти от двора на манастирската обител.

По отношение на протестите Борисов заяви:

„Винаги съм уважавал протестите на хората. Няма случай досега, когато протестиращи са искали нещо от правителството и да не е била проведена среща с тях и след това проблемът им да не е бил решен. Безспорно е обаче, че тези, които къртиха София и хвърляха бомби срещу полицаите, са провокатори и сред тях има и платени. Едните не трябва да се смесват с другите. Към едните изпитвам огромно уважение, както винаги досега, а към другите – неприязън. Нека да чуем как искат да управляват, но не приемам в София да бъдат разнасяни ковчези и бесилки. В същото време съм категоричен, че винаги съм искал най-строги наказания за полицаи, превишили правомощията си, но в случая те бяха атакувани с невиждана ярост. Това завих в отговор на журналистически въпроси след освещаването на новия манастирски комплекс „Свети Йоан Предтеча“ в Кърджали. Ние строим и възстановяваме църкви и манастири, в същото време ремонтираме и джамии. Това е гаранция за етническия мир в страната. Хората, които изповядват различни религии, се чувстват в собствената си държава еднакво уважавани.“

/видео/

You may also like...