Бойко Борисов: Вярвам в мъдростта на българския народ!

boiko bnt

„Уважаеми сънародници, Съединението на Княжество България с Източна Румелия е забележителен успех на българското общество. Доказателство, че един обединен народ може да постигне велико дело съвсем сам, без чужда помощ. Мощната подкрепа и единение около националния идеал тогава са знак за зрелостта и волята на обществото.
Винаги съм смятал, че трябва да използваме поуките на миналото, за да решаваме проблемите си днес. Сега желанието за ново начало отново е факт. Справедливост и по-добро бъдеще се постигат със средствата на демокрацията, когато най-силно се чува гласът на разума и когато надделява волята на нацията. Този процес не се изчерпва със смяната на един управляващ с друг. Затова предложих и конкретен план за рестарт. Кауза, около която си струва да се обединим. И която може да ни изведе от един труден момент. Точно както преди 135 години – защото Съединението прави силата!
Във време на пандемия, когато целият свят е в тежка социална и икономическа криза, да се внушава, че у нас няма държава, да се подронва доверието в институциите и да се разделят българските граждани е национална мерзост. На българската държавност, градена и отстоявана поколения наред, не може да се маха с лека ръка, макар и свита в юмрук. За рестартирането на демокрацията е необходимо разбирателство, а не реваншизъм, защото, ако наистина ни е грижа за държавата, трябва да мислим не само за днешния, но и за утрешния ден.
Вярвам в мъдростта на българския народ! Вярвам, че и този път гражданите на България ще съумеем да се обединим около една национална кауза и да вървим по правилния за страната път, така че да подкрепим историческата мисия на младите хора и с гордост да говорим на бъдещите поколения какво сме постигнали заедно.
Честит празник!“

Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

You may also like...