Марияна Николова: Ключово за туристическия бранш е облекчаване на условията за пътувания от Русия

mariqna nikolova

„Ключово за туристическия бранш, в частност в района на Варна е облекчаване на условията за пътувания от Русия. Продължават разговорите на дипломатическо ниво, предстои ми и посещение, на което да се дискутира въпросът за възстановяване на посещенията.“
Това заяви министърът на туризма Марияна Николова на среща с представители на туристичския сектор в община Бяла. Те обсъдиха още, че района има потенциал да се утвърждава не само като типична морска дестинация, но и като привлекателно място предлагащо възможност за културно-исторически туризъм.
„Над 1,1 млн. туристи са пренощували по Черноморието в периода от 1 юни до 30 август, от които в област Варна са били повече от 278 хил., показват данните от Единната система за туристическа информация“, добави още Николова.

След срещата Марияна Николова посети общинският музей на Бяла.

„Културно-историческото ни наследство може да бъде привлекателно за туристите целогодишно. Подобен обект е общинският музей на Бяла, в който се пази първият златен епископски пръстен открит на Античната крепост на нос Свети Атанас. Уникалното археологическо откритие е сред първите християнски светини в света“, заяви Марияна Николова от музея в Бяла.

You may also like...