Корнелия Нинова: Същественият въпрос днес пред България е социално-икономически план за преодоляване на кризата

ninova

„Същественият въпрос днес пред България е социално-икономически план за преодоляване на кризата.
Моята прогноза е, че наесен ще има социални протести, ще има протести за хляб, защото социално-икономическата криза ще бъде много тежка.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Силистра и Тутракан, които тя посети в рамките на кампанията за пряк избор на председател на партията.

„Смисленият разговор днес е какво да правим с икономиката и с доходите, а не да губим месеци в политически разправии за поправка в Конституцията. Смятам, че в обхваналата държавата криза, БСП може да бъде фактор на стабилност и на сигурност като системна и последователна партия. Ние вече четири години водим тази битка със задкулисие, с мафия, последователни сме и това ни легитимира като автентична партия, която в момента е на една и съща позиция с протестиращите – просто важно е в момента да дадем стабилност, сигурност, план за бъдещето“, добави още Нинова.

„Обявявам се в подкрепа на справедливите протести, но осъждам всяка агресия и насилие под каквато и да е форма. Нашата позиция е, че този парламент е изчерпан, той няма доверието на хората. Правителството също е делегитимирано. Искаме парламентът да се занимава с едно единствено нещо оттук нататък – да приеме необходимите поправки в закона, така че да гарантираме машинно гласуване. То е гарант за честни избори. След като приемем такива поправки, разпускане на парламента, оставка на правителството и предсрочни избори“, заяви още лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Comments

comments

You may also like...