Община Ловеч организира тържествено честване на 135 години от съединението на Княжество България с Източна Румелия

plakat060920

Община Ловеч организира тържествено честване на 135 години от съединението на Княжество България с Източна Румелия на 6 септември. Официалният празник по повод Съединението на България ще бъде съчетан с тържествено връчване на почетни звания и знаци на град Ловеч, тъй като тази година не се проведе Празникът на града – 11 май. Това съобщиха от общинския пресцентър.

Тържеството е на 06.09.20 г. /неделя/ от 11.00 ч. пред сградата на Община Ловеч, при лошо време церемонията ще се проведе в Ловчанското читалище. Военна церемония с почетен караул и издигане на националното знаме откриват събитието.

Сред гостите ще са и двама наши съграждани, удостоени с Почетни звания на Община Ловеч през 2020 г. Това са учителят Найден Ангелов и д-р Николай Райнов.

Кметът ще връчи почетни знаци и на трима граждани  – изявени  личности, отдали труд, енергия и усилия в подкрепа на люляковия град и неговите хора. В програмата са включени изпълнения на Общинския духов оркестър и на Детски танцов състав при Център за подкрепа на личностно развитие – Общински детски комплекс – Ловеч.

Празничната  програма ще продължава от 17:00 ч. пред Ловчанско читалище. Концерт ще изнесе на Детски духов оркестър „Джуниър бенд“ при Средно училище „Емилиян Станев“, гр. В. Търново.

You may also like...