На тържествена церемония на Римския стадион връчиха престижните „Награда Пловдив“ на изявени пловдивски творци

Награда-Пловдив-2020-5

Официалната церемония, на която за 32-ри път бяха връчени престижните „Награда Пловдив“ на творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив, реализирани през предходната година, се състоя на 1 септември на Римския стадион в центъра на града. Това съобщиха от общинския пресцентър.

Гости на събитието бяха Кметът на Пловдив Здравко Димитров, който връчи и Голямата награда за цялостен принос, Председателят на Общински съвет Пловдив инж. Александър Държиков, заместник областния управител Евелина Апостолова, почетния консул на Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова, заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, ректорът на АМТИИ „Проф.А.Диамандиев“ проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак, директорката на НУМТИ „Добрин Петков“ Нели Попова – Коева, директорът на НГСЕИ Николай Томов, както и предишния Емилия Арабаджиева, директорът на Природонаучния музей – Огнян Тодоров, Директорът на НБ „Иван Вазов“ Димитър Минев, директорът на ОИ „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев, популярната и обичана джаз-певица Мирослава Кацарова, председателят на УС на Съвет по туризъм – Пловдив инж. Любозар Фратев, голяма част от номинираните в 12-те категории и разбира се, победителите, които за удобство бяха настанени в отделна зона до сцената.

Музикален домакин на събитието бе Фолклорен ансамбъл „Тракия“ Пловдив, с директор и главен художествен ръководител проф. д-р Даниела Дженева. Като водещи на церемонията се изявиха популярните телевизионни лица от БНТ-2 Златка Далчева и Владислав Севов. Сценарият бе дело на големият български поет, драматург и писател Недялко Славов.

Церемонията се излъчи директно по БНТ 2, партньори на събитието, както и на голяма част от големите и значими културни прояви, които се случват в Пловдив. Поради спазването на противоепидемични мерки, достъпът до церемонията бе с покани и при ограничен брой места, но за желаещите да наблюдават на живо бяха осигурени два допълнителни екрана, разположени до Римски стадион и до археологията на пл. Централен.

5 4 3 2

You may also like...