Корнелия Нинова: Излизането от кризата е в три стъпки – машинно гласуване, оставка и честни избори

korneliq ninova

„ГЕРБ и Борисов са в тотална политическа изолация, сами и борейки се за оцеляване, за още няколко месеца политически живот. Ние, от ПГ на „БСП за България“, както през всички години, така и сега, сме гарант за конституционен ред, държавност, социална, демократична и правова държава. Искаме да е ясно, въпреки всички спекулации, ПГ на „БСП за България“ няма да осигури нито един подпис от необходимите 120, а след това от останалите 160, за да стане факт подмяната, която предлагате. Няма да ви позволим, заради личните си властови интереси, да посегнете на държавността. За този парламент нашият приоритет е един-единствен – машинно гласуване. Ясно е, че правителството си отива, но преди това трябва да гарантираме честни избори чрез машинно гласуване.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на изказването си от името на ПГ на социалистите на първото редовно заседание на народните представители днес.

„За нас този парламент е делегитимиран и има само една задача – машинно гласуване и разпускане. Правителството е с изчерпано доверие, оставането му на власт всеки ден задълбочава кризата в страната“, заяви още тя.

„Ясно, че „Борисов 3“ си отива. Сега ще започне парламентарна рулетка и преговори между партии. Заявяваме категорично, за да е ясно отсега-“БСП за България” няма да се възползваме от връчен мандат за съставяне на кабинет в този парламент. “БСП за България” няма да участваме в съставянето на нов кабинет в какъвто и да е вариант в този парламент по една-единствена причина- той е изчерпан“, добави още Нинова.

Припомняме, че вчера Корнелия Нинова призова от своята фейсбук страница всички членове и симпатизанти на БСП да се включат в днешния протест, както и да продължат участието си в протестите в цялата страна.

You may also like...