ДПС иска оставката на президента и правителството

dps

„Войната между институциите доведе до политическа криза, в която се намираме днес, до критичната точка на хаоса. Затова ДПС настоява за оставка на правителството и на президента”. Това заяви лидерът на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна на първото заседание от новата сесия на Народното събрание, предаде Нова телевизия.

„Радев атакува Бойко Борисов и правителството, атакува и НС. Прави опит за противопоставяне на съдии срещу прокурори. По този начин ерозират и изпълнителната, и законодателната, и съдебната власт, както и президентската институция. Президентът трябва да бъде обединител на нацията, но г-н Радев ерозира всички институции и държавността като цяло. „Ако иска да се изяви като политик, да си регистрира партия““, заяви още Карадайъ.

От партията настояват за формиране на експертен антикризисен кабинет. Те предлагат премиер да се посочи от най-голямата политическа партия, а вицепремиерът – от втората формация, така че да се гарантира провеждането на честни избори.

Comments

comments

You may also like...