Йорданка Фандъкова провери строителните дейности на ул. „Тодор Каблешков“ в София

2020-08-19-строителните дейности 3

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери строителните дейности на ул. „Тодор Каблешков“. Това съобщиха от общинския пресцентър.

На обекта присъстваха зам.-кметът Цветан Божинов, главният архитект Здравко Здравков, кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов, ръководителят на обекта и представители на фирмата изпълнител, проектанта и надзора.

По време на работната среща беше обсъдено изпълнението на проекта до момента: пътни платна, тротоари и велоалея на южното платно на ул. „Тодор Каблешков“, подходите, както и трасето на бъдещия трамвай. Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че държи на качественото изпълнение на проекта и изисква от надзора да прави изпитвания и проби от настилката на всеки един от етапите на изпълнение.  Проектантът увери столичния кмет, че при строителните дейности проектът се спазва. До момента на южното пътно платно на „Тодор Каблешков“ в отсечката от „Ген. Кирил Ботев“ до „Боянски водопад“ са изпълнени канализацията, водопровода и всички инженерни мрежи, които попадат под тротоарната настилка, както и 80 процента от тротоарната настилка. Положени са тротоарните бордюри с интегрирано отводняване и бордюрите в разделителната ивица. В момента се профилира и уплътнява конструкцията на настилката, която е предназначена за тежко движение. В участъка остава да се монтират стълбовете за осветление, да се рекордират шахтите и да се положат асфалтовите пластове.

До 5 септември предстои южното платно на бул. „Тодор Каблешков“ в отсечката от „Ген. Кирил Ботев“ до ул. „Боянски водопад“ да бъде готово и да се пусне движението в участъка. Последният износващ пласт в тази отсечка ще се положи с приключването на втория етап, който е до ул. „Костенски водопад“.

След приключването на строителството на първия етап ще бъде затворено за движение кръстовището „Тодор Каблешков“ – ул. „Боянски водопад“, където ще се изгради водопровод, канализацията и ще се положат инженерните мрежи и настилките. По същото време частен инвеститор ще  изгради топлопровод и канал за сграда, намираща се на ул. „Боянски водопад“. По време на ремонтните дейности движението ще бъде пренасочено през ул. „Костенски водопад“ и ул. „Златни мостове“. Кметът Фандъкова разпореди във всеки един момент на строителните дейности да остава отворена за движение една от двете основни улици в квартала: „Боянски водопад“ или „Костенски водопад“.

Продължават строителните работи и в участъка  до ул. „Деян Белишки“.

You may also like...