Марияна Николова проведе телефонен разговор с Томас Щефен по повод издадените „предупреждения за пътуване“ към България

mariqna nikolova

Министърът на туризма Марияна Николова проведе телефонен разговор с Томас Щефен, държавен секретар във Федералното министерство на здравеопазването на Германия по повод предупрежденията на германските власти за пътуване до областите Благоевград, Добрич и Варна. В дистанционната среща участва и доц. д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

„В разговора уверих Държавният секретар Щефен, че всички необходими мерки срещу разпространението на COVID-19 са взети от здравните власти и Министерството на туризма и според официалните данни по Българското Черноморие разпространението на коронавируса е ограничено. Отделни клъстерни случаи се отчитат в големи градове извън курортите. Във водещите ни курорти по Северното Черноморие – Златни пясъци, „Св. Константин и Елена“, Албена, няма заразени туристи“, заяви Николова.

Марияна Николова акцентира, че във всички хотели, ресторанти и други обекти както по Българското Черноморие, така и във вътрешността на страната, стриктно се спазват противоепидемичните мерки на Министерството на здравеопазването и препоръките на Световната здравна организация срещу разпространението на COVID-19.

„Вземат се и допълнителни мерки за осигуряване на „зелен коридор“ за отвеждане на гостите от летището до хотелите, както и за отпадане на съпътстващи екскурзии със събиране на повече хора“, добави още тя.

Николова изрази надежда, че германските власти ще преразгледат издадените „предупреждения за пътуване“ и ще можем да посрещнем всички германски туристи, планирали почивката си у нас. Държавният секретар Щефен изтъкна, че Германия не иска да ограничава пътуванията, но те трябва да са сигурни. По думите му внимателно се следи епидемичната обстановка България е с нисък дял на заразените.

You may also like...