Кметът на София поднесе цветя на паметника на медицинските чинове в двора на ВМА

2020-08-14-паметника на медицинските чинове 1

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на отбелязвания от Военномедицинска академия (ВМА) Деня на спасението в памет на всички лекари, медицински сестри, полицаи, доброволци и граждани, загинали при спасяването на човешки живот. Това съобщиха от общинския пресцентър.

Фандъкова поднесе цветя на паметника на медицинските чинове, загинали във войните в градината пред ВМА, където бе почетена папаметта на загиналите.

Известни са имената на над 130 лекари и 20 медицински сестри, загинали по време на работа, предимно след извършване на тежки среднощни операции, катастрофи с линейки, както и след заразяване болестите на свои пациенти. В списъците са и полицаи, минни спасители и обикновени граждани, изгубили живота си, спасявайки други хора.За съжаление, към черните списъци през 2020 г. добавяме и имената на четирима лекари, една медицинска сестра и двама шофьори на линейка, които до последно помагаха на болни от новия коронавирус, но загубиха битката за собствения си живот, съобщиха от ВМА.

You may also like...