Марияна Николова проведе работна среща с ръководството на Асоциацията на българските застрахователи

mariqna nikolova

Министърът на туризма Марияна Николова проведе работна среща с ръководството на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), на която бяха обсъдени актуални теми за разширяване на взаимното партньорство в условията на пандемията. В дискусията участваха Константин Велев, председател на УС на АБЗ, Юри Копач, заместник председател на УС, и Румяна Бетова, председател на работна група към асоциацията.

„Договорихме се да бъде възобновена дейността на работната група към министъра на туризма, която анализира съществуващата нормативна уредба за лимитите на отговорност по задължителната застраховка „Отговорност на туроператора“, в която участва АБЗ, и по отговорността на търговците, улесняващи предоставянето на свързани туристически услуги, регламентирани в Закона за туризма“, заяви Марияна Николова след работнта среща.

Николова подчерта, че в последния брой на Държавен вестник вече е публикувана важна промяна в чл. 25 на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, заради кризата с Ковид-19. Със изменението се дава възможност туроператорите да връщат в 12-месечен срок сумите по неосъществени пътувания.

You may also like...