Ремонтират спортните площадки в дворовете на училищата „Любен Каравелов“ и „Пейо Яворов“ в Бургас

thumb_6d3ee91bef96db472d2372324642ffc6

Община Бургас започна мащабни ремонти на спортните площадки в училищните дворове на ОУ „Любен Каравелов“ и на ОУ „Пейо К. Яворов“. Това съобщиха от общинския пресцентър.

Целта е те да са напълно готови до началото на новата учебна година. Двете учебни заведения разполагат с хубави и просторни дворове, които от години не са ремонтирани и на този етап не предоставят необходимите съвременни условия за физическа активност на своите възпитаници.

Усилени ремонтни дейности вървят в двора на едно от най-старите бургаски училища – ОУ „Любен Каравелов“ в ж.к. „Възраждане“. На обширния терен отстрани на учебното заведение ще бъдат изградени едно футболно и две баскетболни игрища, с лекоатлетическа писта около тях и писта с пясъчник за дълъг скок. Покрай него се обособява трибуна със седящи места за зрители на състезанията. Оградата около училищния двор също се обновява.

В момента тече вторият етап от ремонта и на двора на ОУ „Пейо К. Яворов“, който бе частично обновен от Община Бургас миналата година. На терена, който се намира непосредствено до обновените тогава игрища, е положен чисто нов асфалт, на който ще бъдат монтирани две футболни врати и четири баскетболни коша. Новото игрище ще бъде разчертано, за да може то да изпълнява комбинирано функцията на футболен терен и на две баскетболни игрища.

Ремонт предстои и на училищния двор на Професионалната гимназия по сградостроителство и инсталации „Пеньо Пенев“, която се намира в ж.к. „Зорница“.

След като приключат строителните дейности от новите условия за спорт и физическо възпитание в трите бургаски училища ще могат да се ползват общо над 1300 ученици. Настоящите ремонти на училищните дворове са част от програмата на Община Бургас за поетапно обновяване и модернизиране на образователната и спортна инфраструктура в града и предоставяне на нови, съвременни стандарти за обучение на децата.

Comments

comments

You may also like...