Борисов разкри важните решения, за които загатна през отминалите дни

Boiko Borisov

След като през отминалите дни премиерът Бойко Борисов загадна на няколко пъти, че е взел важни решения, днес те станаха ясни. Това се случи на онлайн заседание на Министерски съвет.

„Днес взехме решения в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора.
Поехме и изпълняваме ангажимент си за обновяване и модернизиране на кабинетите по математика и природни науки в 160 училища в България. За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лв.
Средствата са за реализирането на дейности по национална програма. Тя е насочена към училища с иновативни практики и за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии и математиката“, заяви пред министрите от управлението министър – председателят Бойко Борисов.

/видео/

„Важна подкрепа оказваме и на нашите студенти. Отпуснахме до 100 милиона лева за подобряване на материалната база в студентските общежития и за стипендии.
От години с действията ни показваме, че образованието е дългосрочен и неотменен приоритет за правителството. Това правим и днес. Защото именно образованието и науката са в основния арсенал от средства за справянето с всички предизвикателства в днешния ден“, добави още премиерът на онлайн заседанието на Министерски съвет.

You may also like...