Премиерът Борисов провери строителството на АМ „Европа“

boiko_granica

Днес премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на АМ „Европа“.

„Пътуваме по новата АМ „Европа“ за Калотина. Радвам се, че протестиращите тръгнаха по магистралата – доскоро двупосочен паважен път. Дразнят се, че показвам магистралите, но това е труд, това е много работа. Тук са данъците на хората, инвестирани в инфраструктура. Имаме много какво да показваме още. До ноември предсрочно ще бъде готов участъкът на АМ „Европа“ от Драгоман до Сливница“, заяви Борисов по време на проверката, докато управляваше джипа си.

„Проектанти и инженери от всички краища на България работят на АМ Европа. Над 1000 работници, армия от валяци и багери са на обекта всеки ден, за да могат българите да пътуват по-бързо и по-безопасно. Усилията си заслужават. Продължава работата и по останалите инфраструктурни обекти в страната. До края на година ще бъде пуснат участъкът от Търговище до Шумен на АМ Хемус. Не спира напредъкът и по трасетата Ботевград-Мездра, обходния път на Габрово и Айтоския проход. Това е лицето на България. Ще мине време и хората ще оценят направеното“, допълни още министър – председателят.

„Никога не съм следвал максимата: Бий, за да те уважават“, а „Уважавай, за да не те бият“! Има справедливи искания на протеста и ги чувам, те се открояват силно. Отново се обръщам към българите по кръстовищата: не очаквайте агресия от полицията или да отстранят палатките. Тези кръстовища, градът, държавата не са за Бойко Борисов. Те са на всеки данъкоплатец. Не пречите на мен, а на своите съграждани. Изборите ще дойдат и всеки ще получи това, което си е заслужил. Гузните физиономии на опонентите ми издават всичко. Затова се и сменят по 6 версии на ден. Двуличието отново ще блесне със страшна сила.“ Така премиерът коментира протестите по време на инспекцията.

You may also like...