Над 200 проверки на строителни обекти извърши Столичен инспекторат през юли

sofia treva

На територията на Столична община се извършва ежедневен контрол на строителните обекти. Инспекторите следят за изпълнение на разпоредбите в Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на територията на Столична община. Над 200 проверки на строителни обекти извърши Столичен инспекторат през юли. На терен всеки ден се контролират строителните площадки, като при проверките едни от най-честите нарушения, които констатират инспекторите и налагат санкции, са липса на устройство за измиване на ходовата част на строителната техника, която излиза от обекта, липса на плътна строителна ограда или частично изградена такава, разполагане на строителни материали на общински площи без разрешение, неправомерно разполагане на техника или материали на  тротоари и други общински площи, както и за замърсяване на пространството около обекта.

Най-голям брой нарушители през месец юли са установени в районите „Витоша“, „Лозенец“, „Сердика“, „Овча купел“, “Подуяне“ и „Триадица“.

При направените 219 броя проверки за месеца са съставени 19 броя актове за установяване на административно нарушение на технически ръководители на строежи, като санкциите стигат до 5 000 лева. Наложени са и 10 броя актове на фирми със санкции до 20 000 лева на основание Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столичната община. Изпратени са покани на още 22 фирми, които за допуснати нарушения ще получат актове.

И в днешния ден, на 5 август, проверките продължават на цялата територия на столицата, съобщиха от общинския пресцентър.

Comments

comments

You may also like...