Най – новият игрален български филм „Жигули“ показва красотите на Бургас

thumb_c4b8beedd1d9f87f3c50ec07fbeccf49

Емблематични места в Бургас ще бъдат декор при заснемането на най-новия български игрален филм „Голата истина за група „Жигули“. Това съобщиха от общинския пресцентър.

В него зрителите ще видят едни от най-популярните и обичани български актьори, сред които Михаил Билалов, Филип Аврамов, Димитър Рачков, Герасим Георгиев – Геро, Лилия Маравиля и Ирини Жамбонас. Режисьор е Виктор Божинов.

На 6 август, четвъртък, екипът ще работи на Морска гара, където ще бъде заснета една от най-важните сцени. По това време в зоната за обществен достъп ще се провежда Street Food Festival, а посетителите ще имат възможността да участват в снимките.

Част от сцените в „Голата истина за група „Жигули“ ще се разиграят на известни места в Бургас, като Морската градина, терасата при Казиното, обновения булевард „Богориди“, плажната ивица и местността Отманли.

Сюжетът на филма представя ведра история за мечтите на едно поколение и тяхната трансформация във времето. Посланието на филма е, че именно мечтите не трябва да се променят и всеки трябва да се бори за тях. Действието се развива на фона на музика, която прави филма увлекателен и забавен.

Заснемането на продукцията се осъществява с подкрепата на Община Бургас, която осигурява средства за нейната реализация. По този начин забележителностите на морския град ще бъдат популяризирани сред широка публика.

Снимките на филма ще продължат до края на август, а премиерата се очаква да бъде през 2021 година. Продукцията ще се разпространява по BTV Studios.

You may also like...