Ангел Джамбазки: Не ние, а хора от „Демократична България“ пиха кафе с ДПС за исторически компромис

djambazki

Всяко едно правителство трябва да бъде винаги готово да подаде оставка, ако има причина за нея. Причините това правителство да не го прави са много. Голяма част от протестиращите меко казано не харесват Бойко Борисов. Опитът му да им се хареса е политическа грешка. Това заяви в студиото на „Здравей, България” евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

Той обясни, че разговорът между коалиционните партньори не е нарушен. Г-н Борисов се извини, че не бе предупредил Валери Симеонов за поисканите оставки на министри от кабинета, заяви Джамбазки.

Ние винаги сме имали абсолютно последователна позиция по отношение на ДПС. Тази политическа сила е противоконституционна. Тези, които сега протестират срещу ДПС, свиваха гнусливо устни и твърдяха, че ние сме хора, които не разбират либералния характер на тази партия, обясни евродепутатът.

Той напомни и „историческото споразумение”, сключено между представители на сегашната партия „Демократична България” и ДПС. Те пиха кафе заедно и това беше исторически компромис. Тогава лидер на ДПС бе Лютви Местан.

Евродепутатът коментира и студения резерв. Винаги сме имали своята позиция против него. Времето му дойде. Най-сетне ГЕРБ разбраха, че не трябва да се правят компромиси с ДПС.

Джамбазки изрази мнение, че позицията на Американското посолство относно ситуацията в страната се отнася много повече към газопреносните мрежи, отколкото към върховенството на закона. Това е техен геополитически интерес и те си го следват. По-скоро казаха, че не искат да се строи една от тръбите, а да се построи другата, посочи той.

Аз не виждам друга възможна политическа конфигурация, която да има нашите идеи. Не мога да си представя управление с БСП или ДПС. Няма как да се случи, каза евродепутатът. Той добави още, че коментарите по отношение на съдебната власт не са работа на политици.

Comments

comments

You may also like...