Раздават информационни материали по повод Международния ден за борба с трафика на хора на входа на Морката градина във Варна

Раздават информационни материали по повод Международния ден за борба с трафика на хора-20200730_094534

Информационни материали за превенция на трафика на хора ще бъдат раздадени от доброволци на входа на Морската градина във Варна. Това съобщиха от общинския пресцентър.

Предвид епидемичната обстановка и с оглед спазване на наложените мерки, младежите разполагат с необходимите предпазни средства. Инициативата е по повод Международния ден за борба с трафика на хора – 30-ти юли, и се организира от дирекция „Превенции“ към Община Варна, съвместно с местната и с националната комисии за борба с трафика на хора. Целта е да се информират младите за рисковете, свързани с трафика на хора, да се повиши чувствителността сред обществото към жертвите и да се изгради нетърпимост към извършителите.

Символът на кампанията е синьо сърце, изразяващо тъгата на жертвите на трафик. Според Международната организация на труда 21 милиона души по света са жертви на принудителен труд, като към тях са включени  и жертвите на трафик за трудова и сексуална експлоатация. Една трета от тях са деца, а жените и момичетата са 71% от статистиката, се посочва в доклад на ООН.

You may also like...