Нинова: Настояваме министър-председателят да дойде с числа, а да не говори за мазнинки пред парламента

korneliq ninova
„Управляващите предлагат дневен ред, който не отговаря на обществените очаквания.
Премиерът трябва да обясни откъде идват тези 2 млрд., как ще бъдат компенсирани и да се дебатира как тези пари ще стигнат до семействата, малкия и среден бизнес, а не в джобовете на обкръжението им.
С това, което се прави днес се налива още масло в огъня на протестите. Не го ли разбирате? Смирете се поне малко.
Погледнете, че има Конституция и закони на държавата.
Прочетете поне текста, в който пише, че сме парламентарна република.
Едно от исканията на протестите на улиците на България е да има правова държава, върховенство на закона, да функционират институциите, да има разделение на властите и взаимен контрол между тях.
Не ги чувате. Това, което правите днес с този дневен ред е принос към унищожаване на парламентаризма и още един факт на налагане на едноличната власт в България. Вчера министър-председателят обяви социално-икономически план в размер над 2 млрд. в помощ на икономиката и хората за възстановяване от кризата.
Той ги обяви – пак от джипа, пътувайки из страната. Сякаш това са му лични пари.
Не, това са парите на българските граждани.
Вместо днес да е тук, да представи анализ на изпълнението на бюджета, да предложи актуализацията на бюджета на парламента, както се прави в парламентарна република, какво предлагате вие? Дори не управляващото мнозинство. Предлага ги един депутат от коалиционен партньор.“

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна в рамките на днешното редовно парламентарно заседание.

/видео/

You may also like...