Детски кинофестивал 2020 представя безплатни филми за децата в специална лятна селекция в Пловдив

сами

Безплатни прожекции ще радват най-малките през месец август в „LUCKY – Дом на киното“. Децата ще могат да видят най-гледаните филми от последните издания на Детския кинофестивал всеки ден от 31ви юли до 20ти август. Това съобщиха от общинския пресцентър.

В програмата са включени специално селектирани анимационни 3D и 2D детски филми, дублирани на български език – „Пчеличката Мая“, „Приключенията на Сами“, „Ратчет и Кланк“, „Кумба“, „Епоха на животните“, вечните класики – „Пинокио“ и „Котаракът в чизми“, това са само част от заглавията, които ще предложи програмата на най-малките зрители. Премиера в рамките на фестивала ще има игралният френски филм „Ваканциите на Никола“ по книгата на Рьоне Госини и Семпе, който ще зареди децата с много лятно настроение.

Прожекциите ще се провеждат от 16:15 часа в делнични дни и от 11:00 часа през уикендите в Зала 3 на „LUCKY – Дом на киното“ при 50 % от капацитета на салона и при спазване на всички противоепидемични мерки.

Детски филмов фестивал е част от Културния календар на града и дава възможност на най-малките да се срещнат за първи път с магията на седмото изкуство. Той се организира от фирма „Пловдив Ивент“, с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

You may also like...