Марияна Николова: Призовавам българите да изберат черноморските ни курорти за почивка през това лято

mariana-nikolova

Новият министър на туризма Марияна Николова направи апел чрез своята страница във Фейсбук, българите да изберат българското черноморие за своята почивка това лято.

„Призовавам българите да изберат черноморските ни курорти за почивка през това лято, защото предлагат добри и безопасни хотели и прекрасни плажни ивици. Приоритет в условията на пандемия е да стимулираме българите да почиват в страната, независимо дали на море, на планина или в СПА курортите. По този начин ще подпомогнем българската икономика и ще компенсираме отлива на чужди туристи.
Как най-успешно да се справим с последствията, причинени от коронавируса, обсъдихме по време на срещата ми с ръководствата на морските курорти „Албена“, „Св. Константин и Елена“ и Българския съюз по балнеология и СПА туризъм – изпълнителния директор на „Албена“ АД Красимир Станев, Елена Косева, изпълнителен директор на “Св. Св. Константин и Елена” АД и Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.
Ангажирам се бързо да бъде довършена мярката за подпомагането на чартърите. Субсидирането на полетите ще повиши интереса на чуждите туроператори към България, които ще могат да предлагат по-добри оферти за страната в Западна Европа. Изключително важно е тази мярка да подпомогне освен това лято и предстоящия зимен сезон, но и сезоните през 2021 и 2022 г., за да се възстанови изцяло най-засегнатият сектор – туризма.“, написа Николова в социалната мрежа.

You may also like...