Общинска охрана Пловдив санкционира 113 нарушители, паркирали неправомерно на тротоар

Inkedнеправилно-паркиране-4_LI1

113 фиша за неправилно паркиране са издали служители на ОП „Общинска охрана“ заради неправилно паркиране и запречване на тротоар на ул. Стоян Михайловски“ в центъра на Пловдив. Това съобщиха от общинския пресцентър.

Проверката е направена внезапно в резултат на сигнали и обаждания на граждани, че тротоарът не може да се използва и трябва да се движат по пътното платно.

„Задължение на Община Пловдив е да осигури безпрепятствено и безопасното преминаване по пешеходните зони и най-вече с оглед на свободното придвижване на майки с детски колички и хора в неравностойно положение“, посочи заместник-кметът Йордан Ставрев. Той допълни, че е изключително неприятно, че такъв голям брой граждани са нарушили правилата, както и че се надява това повече да не се повтаря.

Служителите на „Общинска охрана“ правят редовни проверки за неправилно паркирали автомобили из целия град, санкционират нарушителите на конкретно място, които се махат, но много често след това се появяват нови.

Съгласно чл. 6, ал. 2 от Наредбата за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на град Пловдив е забранено престоят и паркирането на тротоари. Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци.

Наложената санкция на всеки един от нарушителите е в размер на 50 лева. Проверките на служители на ОП „Общинска охрана“ ще продължат.

You may also like...