Кмет на ВМРО сваля правителството

15955748705f1a8a5653613Кметът на община Елин Пелин от ВМРО Ивайло Симеонов участва в протестите за сваляне на правителството. Компания му прави друг кмет от ВМРО – този на Нови хан Александър Стоичков. На кадрите се вижда и неуспелият кандидат за общински съветник от същата партия Бисер Иванов. Участието им в протестите е системно, почти всяка вечер.

Президентът Румен Радев често посещава община Елин Пелин. За последно това стана през месец май, когато направи едно от острите си изказвания срещу правителството – „Ако аз управлявах България, нямаше да се краде.“ Тогава Радев похвали местната власт в лицето на Ивайло Симеонов и очевидно политическия им флирт продължава. Интересно обаче с какви аргументи Симеонов атакува правителство, в което лидерът на партията, издигнала го за кмет, е вицепремиер. Остава и въпросът доколко е морално подобна смяна на политически субекти?

източник: http://balkanec.bg/

http://balkanec.bg/kmet-na-vmro-svalya-pravitelstvoto-47588.html?fbclid=IwAR2IE-lI3VE1DISFKbSz75ISWU-gsJeVZLFbMzY0DawKVda-SgwtOgFI9sM

You may also like...