Борисов на посещение в Троян

3

Премиерът Бойко Борисов посети Троян. Там той инспектира няколко значими строящи се обекта и си срещна с кмета на града.

„Всички кметове са ми еднакво важни без значение от коя партия са. Противници сме само по избори. Но когато един кмет работи в интерес на хората, ние ще помагаме. Троян и кметът Донка Михайлова са добър пример за всичко това. Тук отпуснахме близо 2,6 милиона лева за клетка за депото за отпадъци, пак приблизително толкова за ново мостово съоръжение, а всички обществени сгради вече са санирани. Проектът за воден цикъл бе успешен, Общината предлага над 80 комплексни административни услуги, санирани са 10 жилищни блока, а други 10 кандидатстват за реновиране“, заяви Борисов пред журналисти.

/видео/

Министър – председателят инспектира строежа на третата клетка на Регионалното депо за неопасни отпадъци на общините Троян и Априлци.

„2,6 млн. лв. ще струва изграждането на третата клетка на Регионалното депо за неопасни отпадъци на общините Троян и Априлци. Действащото депо е сред първите в страната, изградени по новите изисквания. Състои се от три клетки, като третата не е изградена, а към 2018 г. капацитетът на клетки 1 и 2 е изчерпан. Финансовият ресурс, който държавата отпусна, ще осигури безпроблемното депониране на твърдите битови отпадъци в региона. Троян и Априлци ще имат добре функционираща система за управление на отпадъците“, заяви Борисов от строежа.

1

Премиерът присъства и на старта на изграждането на пътна връзка между Път II-35 и Път III-357 в планинския град.

„Днес стартира изграждането на пътна връзка между Път II-35 и Път III-357 в Троян и ново мостово съоръжение на стойност 2,2 млн. лв. Със завършването на шосейния мост с дължина 43 м над река Бели Осъм транзитният трафик ще се изнесе от центъра на града през индустриалната зона. Изпълнението на проекта е също и първи етап от изграждането на обходен път на града. Мостът е изключително важен за жителите на Троян, чакат го от дълго време. Срокът за изпълнение е 1 година. Парите са преведени и процесът е необратим“, заяви Борисов.

2

You may also like...