Русе започва подготовката на тържествата по случай 141-та годишнина от основаването на българките военоморски сили

v197

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев проведе среща с капитан II-ри ранг Георги Стефанов, подполковник Любен Янков, както и о.з. майор Валентин Иванов от Щаба на Военноморските сили. Това съобщиха от общинския пресцентър.

По време на срещата беше обсъдена подготовката на предстоящите тържества в Русе по случай 141-та годишнина от създаването на военното морячество в България.

Припомняме, че именно в Русе са поставени основите на военния флот на България, където за първи път през 1879 година българският флаг се развява над кораб от Дунавската флотилия. От  крайдунавския град, заедно с развитието на флотилията, водят началото си всички основни морски дейности в страната. За момента тържествата в Русе се предвижда да се проведат на 3-ти август, като в предварителната програма са заложени срещи с областния управител и кмета, награждаване на военнослужещи от Военноморските сили, провеждане на военен ритуал пред Паметника на моряка, а също и концерт на открито на Представителния духов оркестър на ВМС специално за гражданите и гостите на града.

На приключилата преди броени минути среща от Щаба на ВМС изказаха специална благодарност на ръководството на Областна администрация Русе за професионализма и организираността при провеждането на съвместни събития.

You may also like...