Румен Радев: Този запис е брутална атака срещу българския парламент

rumen-radev-rech2020

Държавният глава Румен Радев наблюдава тренировъчното учение на НСО на летище „Доброслав“. Пред журналисти той коментира актуалната тема за изтеклия запис с глас, наподобяващ на премиера Бойко Борисов.

„Демонстративното нежелание на премиера да се провери автентичността на изтеклия аудиозапис е най-малкото странно, защото не става въпрос просто за г-н Борисов, а за министър-председателя на България, става въпрос за държавата ни, която е дълбоко дискредитирана. Този запис е брутална атака срещу българския парламент, срещу нашето европейско развитие. Той демонстрира арогантност, авторитаризъм и порочен стил на управление. Ако г-н Борисов и неговият кръг твърдят, че записът е фалшив, то този фалшификатор трябва непременно да бъде установен и най-строго наказан. Съответните органи и служби трябва да си свършат работата в най-кратък срок, защото това е от полза най-вече за държавата. Но ако записът е автентичен, законът също трябва да се приложи.

Недопустимо е и България да излъчва подобен цинизъм пред канцлера Меркел, пред председателя на ЕК Фон Дер Лайен, пред председателя на ЕЦБ Кристин Лагард и другите дами от европейската политика, от които пряко зависи националната ни амбиция за пълноценна европейска интеграция. Ако ние бавим експертизата на записа, то чуждите служби ще я направят за нуждите на своите правителства“, кометира Радев.

/видео/

You may also like...