Валери Симеонов против държавния монопол в хазарта – тотото не трябва да заема нишата, освободена от „Национална лотария”

simeonov valeri

Ако Божков има политическо бъдеще в България – то е в затвора, заяви лидерът на НФСБ

„Целта е да ограничим хазартната зависимост, а не да заменим една частна хазартна фирма с държавна. Не трябва да допуснем „Български спортен тотализатор” да разшири дейността и така да насърчим отново масовото търкане на талончета”.
Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред БНТ тази сутрин.
Той подчерта, че Спортният тотализатор е държавно предприятие, което трябва да подпомага с печалбите си българския спорт и особено училищния, не да разширява хазартния си дял.
„Скочиха срещу предложените от НФСБ промени за казината, защото са мотивирани от заможни бизнесмени. Но основният спонсор на футболните клубове си остава. Сред собствениците на казина и игрални зали няма значими спонсори за спорта”, категоричен бе Валери Симеонов. По думите му обсъжданията в комисии досега са обнадеждаващи за това, че предложенията ще минат. „Аргументите ни са ясни – ограничаваме хазартната зависимост, редуцираме броя на казината и ги насочваме в курортите и по границата. Така, както направихме и с талончетата”, подчерта Симеонов.
Ако Васил Божков има политическо бъдеще в България – то е в затвора, категоричен беше лидерът на НФСБ. „ЕС няма да го допусне, ще го спре, ако се стигне до там”.
Валери Симеонов потвърди, че предстои Коалиционен съвет, на който ще се разглежда предложението на „Обединени патриоти” за доброволните отряди като част от борбата с битовата престъпност. „Да, имаме противоречия, независимо, че бяхме постигнали договорка по този текст. Но решение трябва да се търси и то е в диалога”, каза Валери Симеонов.
В коментара си за туристическия сезон и предприетите мерки, той напомни позицията на НФСБ, че мярката 60:40 не е работеща. „Няма как ресторантьори и хотелиери да отделят 40 %, когато нямат никакъв оборот. Затова предложихме 60:0 – това е правилната мярка. Или 80:0”, посочи Симеонов.

You may also like...