Борисов проверява разширението на пътя Ботевград – Видин

boiko_granica

Поредна инспекция направи премиерът Бойко Борисов днес. С джипа си отиде да провери как върви строителството за разширение на пътя Ботевград – Видин.

„Обещали сме на хората да разширим пътя Ботевград – Видин и вече го правим на пълни обороти. Модернизирането му е от изключително значение за Северозападна България. Само за няколко дни е свършена много работа. Изграждането на целия път ще струва половин милиард лева, но това ще промени и ще помогне много за развитието на района. До 2-3 месеца ще се работи по всички лотове. Толкова е красиво, но тук са само скали и дерета и за строителите е трудно. Вярвам, че работниците ще се справят бързо, защото в последните години в България се изградиха много пътища и вече имат голям опит“, заяви Борисов по време на проверката.

Борисов не подмина и работниците на пътен тунел Витиня, който е в процес на модернизация.

„Усилено се работи по модернизирането на „Витиня“ – най-дългият пътен тунел в България с дължина 1195 метра. Ремонтът на съоръжението е изключителен сложен, но строителите ще са готови до края на годината. Прави се нова облицовка, хидроизолация, отводнителна и дренажна система, асфалтова настилка, пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, осветление и система за светлинно водене, с които се осигуряват безопасност на пътуването“, добави още премиерът.

Инспекцията на Борисов завърши на затворения от няколко дни Софийски околовръстен път между „Горубляне“ и „Младост“, по който тече усилен ремонт.

„Нов надлез ще бъде изграден на разширения Софийски околовръстен път в участъка между „Горубляне“ и „Младост“. Сегашното съоръжение ще бъде разрушено. То е на повече от 40 години, не е било основно ремонтирано и е опасно. Движението в участъка е спряно до началото на септември. В страната работим по много големи проекти, причинява се временно неудобство на пътуващите, но моля за търпение – скоро на много места ще имаме по-добра инфраструктура“, заяви Бойко Борисов.

/видео/

 

You may also like...