Славчо Атанасов, НФСБ: Да бойкотираме ли Парламента, защото Делян Пеевски от ДПС не идва на работа?

FB_IMG_1592061008780

„Изненадахме се, че опитна партия като ДПС напусна пленарната зала днес. Всяка група има право на заместник-председател, нашият е Валери Симеонов и никой няма право на претенции към този наш избор. Не били доволни от това и напускат заседанието. По тази логика и ние можем да напуснем, защото сме недоволни, че Делян Пеевски не идва на работа в Парламента. А той като народен представител, съгласно Конституцията, представлява не само ДПС, но и целия български народ”.

Това заяви народният представител от НФСБ и бивш кмет на Пловдив Славчо Атанасов в предаването „Темите” на Телевизия Европа тази вечер.

На въпроса за възникналото напрежение в коалицията, след като от ГЕРБ не подкрепиха предложението на патриотите за доброволните отряди в Закона за МВР, Славчо Атанасов отговори: „Ние сме коалиция от различни партии – нормално е да прехвърчат искри между нас. Дори в Германия, 30 години управлявана от коалицията ХДС-ХСС, прехвърчат искри. Но това не пречи на управлението”.

По думите му случаят с доброволните отряди – когато ГЕРБ гласуваха с ДПС, не е единственият.

„Промените, които НФСБ предлага за казината и игралните зали целят да се ограничи хазартната зависимост. Защото, Световната здравна организация е категорична – това е болест”, подчерта Славчо Атанасов.

Той даде скандални примери за съществуването на казина на метри от училище – като Руската гимназия „Пушкин” в София, намираща се на сто метра от Парламента. „На 50 метра от гимназията има игрална зала! Това е в нарушение на всички правила и закони”, посочи народният представител от НФСБ. Той съобщи и за наличието на казина до жилищните блокове, в подблокови пространства в редица градове на страната.

Предложението на НФСБ за казината беше отхвърлено вчера в Комисията по бюджет и финанси, но народният представител от НФСБ направи следният коментар: „Показателно е, че председателят на бюджетната комисия и водещо лице на ГЕРБ Менда Стоянова го подкрепи”. Това по думите му, на политически език означава, че ГЕРБ оставят политически коридор за решаването на този въпрос”.

You may also like...