535 са свободните места в детските ясли във Варна

detska-gradina

535 места за целодневен прием са обявени в детските ясли във Варна за класиране на 22-ри юни, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. В тази връзка електронната система за прием ще бъде затворена за редакции и регистрации на нови заявления от 20-ти юни  до 22-ри юни, включително. Съгласно приетите „Правила и критерии за класиране и прием на деца в детски ясли на територията на община Варна“ при извършване на класиране регистрационният номер на заявлението няма значение. Децата ще се класират в низходящ ред по брой точки, а при равни условия ще се прилага функция по генериране на случайни числа. Поради предстоящ основен ремонт на сградите на ДЯ №5 „Чуден свят“ и ДЯ №7 „Роза“ в тях не се обявява прием.

Класирането ще бъде обявено на 22-ри юни до 17:00 ч., а срокът за потвърждаване на приетите деца е от 23.06.2020 г. до 10.07.2020 г. при спазване на противоепидемичните мерки.

Децата ще се приемат по предварително изготвен график от директора на съответната детска ясла, съобразно епидемиологичната обстановка.

You may also like...