Борисов присъства на провеждането на експерименталните стрелби на противокорабен ракетен комплекс “Рубеж“

98282763_2783234435237942_5752547489927018825_o

Борисов присъства на провеждането на експерименталните стрелби на противокорабен ракетен комплекс “Рубеж“. Заедно с него бяха вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, както и ръководителя на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

„За първи път от 18 години насам в България се проведоха експерименталните стрелби на противокорабен ракетен комплекс “Рубеж“. Казвам голямо браво на нашите командири и на флота затова, което ни демонстрираха днес. Видях много майсторски неща. Искам българските граждани да знаят, че в армията ни работят големи професионалисти“, заяви Борисов пред журналисти.

Бойко Борисов коментира още и предвиденото увеличение на заплащането във военния сектор.

„Планираното увеличение на заплатите на военните ще остане, въпреки страховита световна криза. Може да се справим финансово и не се налага да спираме големите военни проекти. Убедих се, че армията ни е много добре подготвена и българският народ може да спи по-спокойно. На днешното обучение в противокорабен ракетен комплекс “Рубеж“ лично се уверих в професионализма на военните ни. Много интересна и мощна ракета, 20 метра над морето лети и може да поразява кораби на 40 км. Военните също са доволни, защото през последните 18 години такива обучения не бяха финансирани и провеждани“, допълни още Борисов.

/видео/

You may also like...