Започва строителството на дългоочаквана детска градина в столицата

103846008_3159133657483934_1156769736623533320_o

„Започваме строителството на първата нова детска градина в кв. „Манастирски ливади – изток“. Тя е за 8 групи и строителството й трябва да приключи до края на следващата година. Надявам се, че ще успеем да я завършим по-бързо, тъй като децата от квартала трябва да ходят в кв. „Гоце Делчев“, където местата не са достатъчни. Това ще е първата детска градина, която ще се изгради с отпуснатите 15 млн. лв. от Министерски съвет.“ Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти по време на първата копка от сртоителството.

Фандъкова отново напомни в кои квартали и как се работи по изграждането на нови детски градини или разширяване на стари така, че повече малчугани да имат достъп до държавни детски заведения.

„В район „Триадица“ работим по преустройството на бивш клуб в сграда за две яслени групи. С кмета на района Димитър Божилов се надяваме да я отворим до края на годината. Той е на финала в избора на изпълнител и веднага ще осигурим финансирането.

С министър Сачева и кметовете на „Люлин“ и „Младост“ работим за преместването на две социални служби, които са в сгради на детски градини.

Вчера с кмета на „Панчарево“ обсъдихме дострояването на един незавършен корпус от детската градина в Казичене. Това е ангажимент, който съм поела и към хора от Казичене и Кривина.

До края на месеца кметът на „Люлин“ г-н Младенов ще започне строителството на детската градина в кв. „Филиповци“. В момента това са бараки, които при преизграждането ще разширим за още една група.

Общо 12 нови детски градини строим през тази година.
Очаквам до есента да отворят тези в „Нови Искър“, „Красно село“, „Дружба“ и „Люлин“. Разговарях с кмета на „Лозенец“ да направи възможното да завърши и градината в „Кръстова вада“, която много се забави.
За всеки район, в който има готов проект и избран изпълнител, сме готови да осигуряваме средства за строителство“, заяви още Фандъкова.

You may also like...