Туристи масово отменят почивките си в Бургас

991-ratio-samolet

Туристи масово отменят почивките си в Бургас заради скока на нови случаи на коронавирус. Това съобщи по време на пресконференция кметът на Бургас Димитър Николов. Според него това се дължи на завишените в последните три дни данни за брой заболели от COVID-19 у нас.

„Започна масово отменяне на полети. Днес 150 полети са отменени само за месец юли. Един от най-големите оператори, с които работим – английска авио- и туристическа компания, е отложила старта си от 1-ви за 15 юли. Немски, полски компании също отложиха с около 10-15 дни основните си полети до Летище Бургас. Това, което очаквахме да се случи за средата на месец юни, реално ще се проточи. Чартърните полети вероятно ще стартират към 25-26-27 юни“, заяви кметът.

„Ще продължим ежедневно с усилията по третиране, дезинфекция, следене за наличности в диспенсърите на входовете на обществени сгради, търговски помещения. Ще продължаваме да си набавяме и следим наличностите на предпазни облекла в здравните лечебни и социални заведения в общината“, посочи още кметът.

Comments

comments

You may also like...