Бойко Борисов: Честит празник на всички деца!

boiko onlain

Премиерът Бойко Борисов изпрати сърдечни пожелания на всички, които празнуват днес Деня на детето от своята фейсбук страница.

„Честит празник на всички деца! Бъдете безгрижни, любознателни и усмихнати. Учете, защото образованието е сила и свобода. Затова и образованието винаги е било наш приоритет. През последните години инвестирахме огромни средства в сектора. Положихме и безпрецедентни усилия да върнем десетки хиляди деца в образователната система. Продължаваме да работим и днес. Ето защо по предложение на социалния министър Деница Сачева разпоредих Парламентарната група на ГЕРБ да внесе предложение в НС за отпускане на еднократна помощ от 250 лв. на нуждаещи се семейства, чиито деца са записани в осми клас. Това е моментът, в който голям брой деца напускат образователната система и сме убедени, че и с тази мярка ще ги задържим. Помощта ще е обвързана с посещенията в училище. Използвам възможността отново да благодаря на българските учители. Вие показахте новаторство и отдаденост по време на онлайн обучението. За всички е важно учителите да бъдат мотивирани, докато вършат работата си. Затова продължаваме да увеличаваме и възнагражденията им.

На 1 юни отново ще пожелая на децата здраве и щастливи дни, а на зрелостниците – успех на матурата“, написа Борисов в социалната мрежа.

You may also like...