Нов хладилник за съхранение на плазма получи ловешката болница

lekari lovech

Нов хладилник за съхранение на плазма и кръвни продукти  получи на 28 май 2020 г. ловешката многопрофилна болница  „Проф. д-р Параскев Стоянов“. Хладилникът е марка „Филип Кирш“ (Германия), има вместимост 460 литра и осъществява мониторинг в реално време. Стойността му е 13 080 лева с ДДС, съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Румяна Нановска, която прие дарението и сърдечно благодари. Новата техника отива в Отделението по трансфузионна хематология с началник Анка Георгиева, тъй като старият хладилник там е напълно амортизиран. Това съобщиха от общинския пресцентър.

Предният ден болницата получила и друго дарение – нов видеоларингоскоп за Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ). Апаратурата служи за интубация на нуждаещи се пациенти.

Новата техника е част от обявеното по-рано дарение на обща стойност 267 300 лв., събрани от група дарители от цялата Ловешка област. Голямата част от дарителите изрично пожелаха анонимност, съобщават от болницата.

Дарението пристига на части поради различните срокове на договаряне, доставка и плащане. Досега болницата е получила пет броя инфузионни перфузори, респиратори, ултразвуков ехограф, защитни гащеризони – 30 бр. и 3000 медицински маски за болничния персонал и много други.

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която по семейни причини отсъства от града, съобщи по телефона по повод днешната доставка, че  най-сърдечно отново благодари на всички включили се в дарението, което направи нашата болница по-силна и способна да се бори с коварната зараза COVID 19. Това е заразяващ пример за цялата общност, защото показва как в трудни моменти можем да се обединяваме и да сме солидарни с нуждаещите се, каза още кметът.

You may also like...