Приблизително 15 млрд. евро пряко ще получи България от ЕС след кризата с COVID-19

pari

Приблизително 15 млрд. евро пряко ще получи България от ЕС, което е сериозна сума. В крайна сметка ще имаме 30 млрд. евро, заедно с парите за кохезионна политика. Това заяви в сутрешния блок на БТВ председателят на ПЕС и евродепутат Сергей Станишев.

„Както имаме Щаб за борба с коронавируса, така трябва да имаме и такъв за икономиката. Ние ще трябва да представим план за излизане от кризата прес ЕС“, допълни Станишев.

„България стои много добре в здравен план в Европа, но не така стои въпроса с икономическите мерки. Намаляването на ДДС-то беше емоционална реакция – не се знае дали това ще доведе повече туристи и изсветляване на сектора“, коментира евродепутатът.

„Следя с голяма тревога кампанията за председател на БСП. Едни от говорителите на кампанията го правят по байганьовски, други по-изтънчено. Георги Гергов е избран за изкупителна жертва. Видим е тандема Нинова- Овчаров“, разкри лидерът на Партията на европейските социалисти и допълни, че е имал среща с Корнелия Нинова преди месец и половина.

You may also like...