Месец и половина всеки ден футбол по испанските терени! Ла Лига се завръща на 11 юни!

MyCollages (59)

Испанската футболна федерация, Ла Лига и правителсвените власти проведоха среща, на която се реши футболът в страната да бъде подновен на 11 юни и в продължение на месец, до 12 юли всеки ден да има мачове. По този начин ще бъдат наваксани двата месеца без мачове, както и ще се изиграе финалът за Купата на краля, преди месец Август, когато УЕФА обяви начална дата за подновяване на битките в Шампионската лига.

Ла Лига стартира с ЕЛ Гран Дерби между Севиля и  Бетис на 11 юни. Двубоят ще се проведе на „Рамон Санчес Писхуан“ и ще стартира в 23:00 часа българско време. Все още клубовете очакват последните разрешения от Министерството на здравеопазването в страната, за да могат отборите да се подготвят за началото.

Също така бе взето решение двубоите, които ще се провеждат от понеделник до петък да стартират от 20:30 и 23:00 часа българско време. Срещите, които ще се играят в събота и неделя ще започват и от 18:30 часа.

Планира се Ла Лига да приключи на 19 юли, а в последните два кръга всички мачове ще се играят по едно и също време. По този начин се планира да има двубои в Испания всеки ден от 11 юни до 12 юли.

Comments

comments

You may also like...