Йорданка Фандъкова благодари на доброволците, фирми и организации участвали в овладяването на кризата с COVID – 19

fandykova

Извънредното положение беше време и за извънредна съпричастност и помощ. Затова сега, когато вече се връщаме постепенно към нормален режим на работа и на живот, за мен е важно да благодаря на всички, които в последните 2 месеца и половина активно се включиха в овладяването на тази невиждана криза. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова

Кметът Фандъкова благодари на всички хора, фирми и организации, които се включиха. „Призивът за подкрепа на усилията ни в помощ на общинските болници и на нашите съграждани в най-затруднено положение, беше чут от много хора и организации. Справихме се благодарение и на подкрепа от бизнеса и от много граждани. Благодаря на всички фирми и хора, които даряваха храна, предпазни средства, дезинфектанти и апаратура, каза кметът.

Общият размер на даренията е 414 264 лв. – това е стойността на дарените храни, лекарства, предпазни маски, облекла, медицинска апаратура и дезинфектанти.

Йорданка Фандъкова благодари на фирмите с най-сериозните дарения, които помогнаха изключително много на гражданите с най-ниски доходи, които бяха силно засегнати от кризата:

☑️Магазини „Фантастико“ през цялото време предоставяха топла храна за 140 човека на ден.

☑️Нестле-България се включи с дарение на хранителни продукти и напитки.

☑️Благодаря на Българския червен кръст и фондация „Българска хранителна банка“ за предоставените хранителни продукти, които раздавахме на хора в нужда.

☑️„Панда – ИП“ ЕООД дариха два респиратора – за Втора и Четвърта градски болници.

☑️“Олимп – предпазни екипировки“ ЕООД, ЕМАГ интернешънъл ООД, „Таргет 2017″ ЕООД, „Чайна комюникейшън кънстракшън къмпани“ предоставиха голямо количество предпазни маски и лични предпазни средства за общински болници.

☑️„ОТС Фарма“ АД предостави голямо количество витамини.

☑️“ВП брандс интернешънъл“ АД ни дариха дезинфектанти.

☑️Специални благодарности е на Столичната РЗИ за предоставените дезинфектанти и предпазни маски.

Благодари на родителските настоятелства и ръководствата на училища, които ми писаха и дариха хранителни продукти – на 5 ОУ „Иван Вазов“ и 138 СУЗИЕ „Проф. Васил Златарски“.

✅ 43 329 лева са финансовите дарения в дарителска сметка на Столична община. Голяма част от тях се дължат на общински съветници, както съветници от ГЕРБ, които направиха лични дарения, така и от колеги от всички политически сили, които даряват част от възнагражденията, които получават.

Фандъкова предложи тези дарени средства да бъдат за закупуване на медицинско оборудване и предпазни средства за общинските болници. Така при нов ръст на заболеваемостта ще имаме готовност. Затова е и моето решение да не разпускам общинския логистичен щаб, посочи също кметът на София.

Общо 238 граждани се включиха като доброволци на Столична община – част от тях доставяха храна и лекарства на възрастни хора, други, участваха в дезинфекцията.

Общо 28 са доброволците от доброволното формирование на общината, както и екипите на Българския червен кръст, с които продължаваме работа.

Пез цялото време всички дейности се координираха от директора на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ Красимир Димитров и екипа му, на които сърдечно благодаря. Те освен всички други задачи, изпълняваха и най-рисковите – доставка на храна на хора под карантина и транспорт на проби на заразени.

Фандъкова благодари и на общинския Социален патронаж, на ръководителя Ради и екипа му, които приготвяха и доставяха храна на възрастни хора, както и на екипите на Столичен инспекторат и почистващите фирми, които активно се включиха в дезинфекция.

Кметът благодари на социалния сектор – на г-жа Атанасова и г-жа Мина Йовчева. Благодарение на усилията ни предпазихме възрастните хора в нашите социални домове. Тяхната работа продължава, защото рискът не е отминал. Специална благодарност към лекарите, медицинските сестри, лаборантите и санитарите в общинските болници и ръководителите – г-н Барбалов и д-р Челуз. Специални благодарности е на проф. Иво Петров, който се включи с лични консултации и помощ за екипите на общинските болници.

Фандъкова благодари и на шофьорите на градския транспорт и екипа на г-н Кристиян Кръстев, на всички съветници от комисията по транспорт, с които обсъждахме промените и с които продължаваме да работим за възстановяване на градския транспорт в пълния му обем.

На всички членове на софийския оперативен щаб и на Столичната регионална здравна инспекция – на директора й д-р Пенчев и неговия екип. Ние ще разчитаме на адекватната дейност на столичното РЗИ и в следващите месеци. На старши комисар Хаджиев от СДВР и целия екипи на столичната полиция. Благодарна съм на районните кметове, които се включваха през цялото време. Кметът Фандъкова благодари и лично на проф. Мутафчийски и националния щаб, които бяха винаги на линия да обсъждаме конкретни мерки за столицата, защото тук ситуацията беше по-различна.

Фандъкова благодари и на всички граждани, които спазваха правилата и помогнаха за овладяването на заразата.

Comments

comments

You may also like...