Събарят сградата на бъдещата детска болница и вдигат нова

sgrada detska bolnica

„С много любов искаме да направим новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да направим, и златна да я направим тази болница, винаги ще има недоволни от нея. Затова решихме да съборим старата сграда, но мястото е много добро – в клъстер от други болници, в паркова среда“. Това заяви министър-председателят Борисов по време на среща с представители на протестиращи срещу строежа на Националната многопрофилна детска болница, ползвайки започнатия строеж в карето на Александровска болница. За това информира Нова ТВ.

По време на разговора премиерът Борисов подчерта, че постройката, проектирана през 70-те години на миналия век, ще бъде съборена и на същото място ще се изгради нова модерна педиатрична болница, до която гарантиран достъп ще имат специалисти и от съседните високоспециализирани лечебни заведения. Борисов посочи, че очаква от представителите на организациите да му предоставят предложенията си и архитектурните решения. „Аз много ценя работата на архитектите, тъй като да намериш общото между инженерното и архитектурното решение е голям талант“, коментира министър-председателят.

По време на срещата представителите на различни организации благодариха на премиера и правителството за взетото решение.

Comments

comments

You may also like...

2 коментара

  1. 26.09.2020

    … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: vestonosec.bg/2020/05/27/събарят-сградата-на-бъдещата-детска-б/ […]

  2. 29.09.2020

    … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: vestonosec.bg/2020/05/27/събарят-сградата-на-бъдещата-детска-б/ […]