Две учителки и една директорка от Смолянска община получиха почетното отличие „Неофит Рилски“

phpSaBdy79551

Две учителки и една директорка от Смолянска община получиха почетното отличие „Неофит Рилски“. Кметът Николай Мелемов и началникът на РУО-Смолян Мария Семерджиева връчиха престижните награди, които присъжда МОН за 24 май.
С отличието „Неофит Рилски“ са удостоени :
Лиляна Балийска, директор на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ в с.Смилян
Марияна Василева, старши учител в гимназиален етап по биология и здравно образование в ЕГ „Иван Вазов“- Смолян
Павлина Мелемова, старши учител по математика и информатика в ППМГ „Васил Левски“-гр.Смолян
Наградата се дава на просветните дейци за дългогодишна, цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното възпитание. Независимият учителски синдикат  и РУО са двете институции, които номинират педагозите за престижната грамота.
Кметът Мелемов поздрави удостоените с високото отличие и посочи, че не напразно Смолян е обявен за град на знанието, защото учителите са перфектни и отговорни, а децата – трудолюбиви. Удостоените учители нямат нужда от представяне, те са доказани професионалисти, а резултатите им са видими. Мария Семерджиева също изказа думи на благодарност към отличените дейци на просветата, с които нашата област може да се гордее.
Актуално в условията на пандемията, Лиляна Балийска организира излъчването на церемонията онлайн. Учителите и учениците от Смилян станаха съпричастни към този тържествен момент. Мелемов и Семерджиева ги поздравиха, като им пожелаха здраве и успехи в училище.
Балийска и директорката на ППМГ „Васил Левски“ Мария Илиева благодариха на кмета Мелемов и началникът на РУО Семерджиева за помощта и грижите, които оказват, за да се осъществява качествен и професионален учебен процес.

Comments

comments

You may also like...