Разрешават тренировките с контакт между играчите в Англия

plmaskОтборите от Висшата лига на Англия вървят все по-бързо към рестарт на първенството. Клубовете получиха разрешение да преминат към втория етап от подготовката преди рестарта, а именно – тренировки с контакт. В първата част от възстановяване на тренировките при изключителни мерки за сигурност и дезинфекция, играчите имаха право да тренират на малки групи, без физически контакт. Тази сутрин правителството на Острова е разрешило разхлабване на нови групи от здравни мерки.

Спортистите могат да преминат към Фаза 2 от подготовката си – се казва в съобщението. – Това означава възобновяване на тренировките с контакт между състезателите. Това е важно, за да могат да се върнат двубоите в много спортове. Контактите между спортистите са необходими, за да пресъздадат условията на самите мачове.

arsПрепоръките са увеличаването на групите от футболисти да става постепенно, като малко преди подновяването на шампионата, тренировките трябва да включват групови занимания на целия отбор.

Планът на Футболната федерация, правителствените и здравните власти е битките в Премиър лийг да бъдат подновени от втората седмица на месец юни.

You may also like...