Сериозен спад в положителните проби за COVID-19 у нас! През последните 24 часа са 6!

koronavirus

Само 6 са новите случаи на коронавирус у нас, изследвани са 443 проби. Това съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов на брифинг на Министерския съвет.

Трима от новозаразените са в София, има и по един случай в Благоевград, Пловдив и Пазарджик. Четирима от новозаболелите са в болница.

Така общият брой на заразените с коронавирус у нас достигна 2433. 

Един от новите случай е на 17-годишен младеж от Благоевград, заразил се е и още един лекар в столично лечебно завадение.

22 души са излекувани през изминалия ден, като общият брой на оздравелите е 862.

235 души са в болница, като от тях 20 са в интензивно отделение.

За последното денонощие няма констатиран смъртен случай, съобщи доц. Димов.

Най-засегната възрастова група е на хората между 50-59 г., уточни доц. Димов.

Той отчете още, че общата смъртност в страната от 9 март до 26 април е съизмерима с тази от предходната година, като се наблюдава понижение от 3% в сравнение с 2019 г.

Въпреки оптимистичните данни, това все още не е устойчива тенденция и се надяваме да се превърне в такава чрез продължаване на мерките, които са доказали своята ефективност – дистанция, лична хигиена и дезинфекция„, подчерта доц. Димов.

За първи път от началото, на седмична база, броят на излекуваните надвишава броя на новоконстатираните случаи„, обобщи оптимистичните данни той.

“България неведнъж се е справяла с предизвикателствата. За момента ние показваме, че можем да се справим с тези трудности. В тези светли дни на най-българския празник можем да кажем, че преодоляването на такива периоди е необходимо, за да ни вдъхне национално самочувствие”, допълни доц. Димов.

Comments

comments

You may also like...